Utstyr til fluefiske

Enten du er nybegynner eller en gammel ringrev, er det en del utstyr for fluefiske som må være med. Utstyret avhenger selvsagt også av hvor du fisker, eller om du fisker med våt eller tørr flue.fiskespö

Fiskestenger, eller egentlig snørene, klassifiseres etter tyngde. Stenger fra klasse 5 og oppover egner seg til fluefiske. Snørene skal som oftest tilhøre samme klasse. Skal du fiske i urolige værfohold er det lurt å bruke et såkalt Weight Forward, eller WF-snøre. Disse er tykkest på midten og smalner mot flue og snelle. De gjør det også lettere å kaste langt, og anbefales for nybegynnere. Man bør også kjøpe en fortom (siste delen av snøret) som er avpasset etter hvor du skal fiske.

Velg fluer etter tørrfluer (som flyter), våtfluer (som synker) eller nymfer – sistnevnte jobber under vann, men synker saktere. Disse har blitt stadig mer populære, og er lette å få fisk med.

Nybegynnere kan gjøre lurt i å kjøpe en pakkeløsning av fluestang, snelle og snøre. Da får man prøvd seg, og så kan man avansere til proffutstyr senere. Du trenger ikke det dyreste utstyret – fisken vet ikke forskjell, og vil bite om den har lyst. Det smarteste er å være stille (fisk er vare for vibrasjoner av plasking og snakking!), nyte naturen og tenk som en flue.