På fisketur i Femundsmarka

Ønsker du en fisketur som kombinerer fisking med gåtur i skog og fjell i vakre omgivelser er Femundsmarka virkelig et sted du bør planlegge neste tur. Her får du turtips og hvor du har størst sjanse til å få napp.

En flott måte å starte en fisketur i Femundsmarka på, er å ta en taxibåt fra Jonasvollen i Engerdal over til Storvika. Du krysser altså Femunden, landets tredje største innsjø med taxibåt før du starter en spennende vandring inn i selve Femundsmarka nasjonalpark. Her kan turen fortsette inn til Skogtjønna som er et fantastisk fiskevann. Her kan dere gjerne sette opp telt og overnatte i fantastiske omgivelser. Skogtjønna er nemlig en gjemt perle for fiskere som ønsker å få større fisker på kroken. Kos dere ut over kvelden og lad opp batteriene til en hektisk fiskedag dagen etter.

Mygg på mygg

Har du aldri besøkt Femundsmarka tidligere bør du være klar over at området har utrolig mye mygg og som du vet, det beste fiskeværet er jo når det er vindstille. Når det også er vindstille i Femundsmarka er det dessverre også ubehagelig mye mygg. Du bør derfor gå til innkjøp av all slags myggmidler og smøre deg inn oftest mulig. Poenget her er at hvis det blåser reduseres sjansen for å få fisk, men du vil slippe all myggen. Skogtjønna passer utmerket både for fluefiskere og for deg som foretrekker sluk. Hvis det ikke napper for deg her, kan du også ta turen inn til et annet vann som ikke ligger veldig langt unna, nemlig Abbortjønna. Dere kan fortsatt ha camp ved Skogtjønna hvis dere foretrekker å ligge ved et større vann.

Flere fiskevann

Ønsker dere å gjøre turen til en fottur finnes det utrolig mange gode fiskevann i Femundsmarka. Et annet tips er å gå fra Skogstjønna til Korstjønna og Krokhåen. Du kan også velge å gå innover mot Vasviktjønna og østover mot Storfisktjønna. Er du glad i naturen vil du nå få fiskefeber deluxe, for alle fiskevannene du passerer ser like gode ut og det er heller ikke uvanlig at fisken vaker mens du går forbi. Det skader jo heller ikke å stoppe på turen hvis du ser at det vaker. Det er jo et tegn på at fisken er oppe på overflaten og ikke ligger på bunnen.

Et paradis for ørretfiske

Femundsmarka er et paradis for alle som elsker ørretfiske, med flue eller ikke. Når du har kommet deg til Øvre Roasten er det kanskje på tide å snu for de fleste, men du bør teste ut lykken her også, i tillegg til Røa.