Kurs i fluebinding

plakat-fluebindingOm man kjenner en fiskeentusiast eller kanskje man er det selv er det ikke noe som passer bedre enn et kurs i fluebinding. Det kreves selvsagt at personen som skal på kurset har tålmodighet i tillegg til interesse for fisking, men om de to tingene er i boks er det ikke noe annet som står i veien for litt nye kunnskaper. Et kurs i fluebinding kan åpne mange nye muligheter for fiskere, kanskje man alltid har synes at det ser spennende ut med fluefiske men faktisk aldri har kommet så langt som at man gjør det selv. Et kurs som dette kan være den perfekte gaven, enten det er til jul eller bursdag vil den absolutt falle i smak. Heldigvis finnes det en rekke ulike kurs, om man er i et område hvor det ikke er noen fysiske kurd tilgjengelig er det alltid en mulighet for kurs som foregår over nettet. Dette kan være et kurs som følger opp studentene etterhvert eller det kan være et komplett kurs som allerede har blitt gjort tilgjengelig på nettet.

Kurs som gave til fiskeentusiasten

fluefiske gavekortDet er mange nettsider som tilbyr et spennende kurs i fluebinding, de aller fleste kjenner til en fiskeentusiast enten det er en venn, kollega eller en i familien. I et kurs i fluebinding får man lære hvordan man lager helt egne fluer, fluebinding kan utvikle seg til en fantastisk hobby eller muligens man tar det videre et profesjonelt nivå i stedet.

gavesløyfe blåUansett hva man velger vil det gjøre fisking enda mer moro når man kaster linen ut med en flue som man har laget helt selv. Her har man med andre ord muligheten for å bli en bedre fisker samtidig som man vil få ny kunnskap om hvilke fluer som bør bruker når og under hvilke forhold. Et kurs i fluebinding vil gi en grundig innføring i teknikker og bindestrategi, noe som selvfølgelig vil starte på begynnernivå. I tillegg vil man lære om de ulike materialene man kan ta i bruk, kunnskap om materialene er utrolig viktig da de alle har ulike egenskaper. Materialene vil nemlig påvirke hvordan fluen beveger seg i eller på vannet og hva slags ulike kombinasjoner man kan ta i bruk ut ifra hva slags fisk man ønsker.

Hvor kan man finne kurs?

fluebinding Fjellrøya kvinnegruppeKurs i fluebinding kan man finne overalt, et av stedene man kan finne et slikt kurs er på nettsiden YouWish, disse tilbyr et kurs som vil gå over 2 dager og vil foregå i Oslo. Dersom man tar en kikk på nettsiden KursAgenten vil man finne en lang liste over forskjellige steder som tilbyr flotte kurs. Her finnes det både kurs som bare går over et par timer, en halv dag, en hel dag eller opp til en hel uke med kurs. En annen mulighet er Jeger og fiskerforeningen som tilbyr kurs innen både fluebinding og i fluekasting. Tor Grøthe som har lang erfaring innen fluefiske tilbyr også kurs i Hemsedal, dette er et kurs som inkluderer både kursing, overnatting og guiding som vil foregå i en av Europas aller beste ørretelver, nemlig Hemsila.