Fluefiske i Norge

Fluefiske basicNorge må være det perfekte stedet for fluefiske, med mangfoldet av stedene man kan velge mellom og såpass mange ulike fisker er det et sted som passer for alle. Dersom man er helt ny innen fluefiske kan man alltids få hjelp av en guide som kan vise både ulike teknikker, vise frem de aller beste fiskeplassene og selvfølgelig gi veiledning underveis.

For de som derimot har litt erfaring innen området kan man lete etter litt inspirasjon til fiskesteder på nett, i blader med fisking som tema eller spørre litt rundt i nærmiljøet. Det er noen steder som alle fluefiskere bør besøke i Norge, Nord- Norge er et av stedene som har blitt mer og mer populært gjennom årene. Men man behøver absolutt ikke dra helt opp til Nord- Norge for at man skal få en fin opplevelse og samtidig fange noen flotte fisk.

Guiding til fluefiske

fluefiske hemsedalHemsedal er et av de mange stedene i Norge som passer helt ypperlig til fluefiske, områder som Hemsedal sentrum, Tuv- Grøndalen, Solheisen-Lio og mange flere er populære steder. Dersom man ønsker en guide til sin sin fluefiske tur kan Hemsedal tilbyr dette i tillegg. Da kan man få veiledning i både fluebinding og insektlære, lære mer om utstyret med rigging og binding av fortom og knuter i tillegg til kasteinstruksjoner. Det hele kan kombineres med overnatting for at det skal vare litt lenger, på Hemsedal sin offisielle side kan man finne priser og tilbud på dette og det hele vil foregå på Grøthe Gård.

Valdres tilbyr fluefiske med guide på Vasetdansen Camping, der kan man få det meste ut av sin fisketur sammen med en helt egen sertifisert guide. De vil sørge for at man er på de aller beste fiskeplassene i tillegg til veiledning innen alle aspekter av fluefiske. Man kan komme med ønsker om et helt eget opplegg med både fisking, guide, overnatting og servering om det skulle være ønskelig.

Lakseelver og ørretvann i Norge

Fluefiske er den formen for sportsfiske som kreves mest innøvd teknikk, noe som ikke gjør det så rart at mange blir helt hekta på fluefiske når de først kommer i gang. Når Norge i tillegg har en rekke flotte lakseelver og ørretvann blir man ikke akkurat mindre fristet. Dersom man er en av de mange som vil fluefiske i de vakre fjordene i Norge, kan Sunnfjord være det perfekte stedet.

Fluefiske artistisk

Området som er rundt Sunnfjord er allerede godt kjent for mange fluefiskere, det er forholdsvis enkelt for de fleste å komme seg dit da man kan fly til Bergen og bare kjøre en times tid før man er fremme. I dette området finnes det flere hundre fiskevann og opptil flere elver, men de som skiller seg spesielt ut for fluefiskere må være Gaula, Gloppen og Jølstra.

Dersom man reiser til Vestlandet kan den største elven by på noen flotte laks, hvert år blir det fanget laks på over 20 kilo! Det er selvfølgelig snakk om Suldalslågen som er fjord Norges aller største elv, i området er det gode tilbud for både fiske og overnatting.