Eksotiske fluefisketurer

Fluefiske i Norge er spennende, men sesongen er relativt kort. Selvsagt kan man drive med isfiske om vinteren, men for en fluefiskeentusiast, blir ikke isfiske det samme. I dag har mange muligheten til å reise til utlandet, og da kan man faktisk kombinere familieferien med fluefiske, eller så kan man dra på fiskeferie alene eller sammen med et par gode venner.

Populære destinasjoner

Alaska og Canada er populære destinasjoner for fluefiskere, men sesongen der er omtrent lik sesongen i Norge, derfor er dette steder man må besøke om sommeren. Om vinteren må man heller dra lengre sørover. Florida er populært blant amerikanere, men der er det først og fremst dypvannsfiske man kan bedrive. Dette kan jo også være et spennende alternativ, dersom man vil ha virkelig store fisker på kroken. I de senere årene har det også blitt populært å reise til Russland og andre østeuropeiske land. Der finner man mange store elver og gode fiskevann. Språket kan være litt mer utfordrende når man reiser til Øst-Europa, selv om lokale turarrangører selvsagt har engelsktalende ansatte. Det kan være lurt å reise med guide når man besøker et ukjent land. Det finnes også organiserte fisketurer for grupper som man kan melde seg på.fiska

Eksotiske destinasjoner

Når det er vinter på den nordlige halvkulen, kan det derimot være mer interessant å dra til sørligere strøk. Belize er et alternativ, der man finner eksotisk fisk i mange farger. New Zealand er kjent som en flott destinasjon for fluefiske. Landet har både fjell og fjorder, og en mengde elver. Dessuten har de sommer når det er vinter her i Norge. Man kan jo se på filmene Ringenes Herre hvis man ennå er usikker på om man har lyst til å reise dit. Eller så kan man prøve ut spilleautomaten Lord of The Rings. For å finne informasjon om hvor man kan spille på denne automaten, kan man besøke nettsiden http://casinoer.co/. New Zealand har veldig mye spennende å by på, både innen kultur og underholdning. Naturen er også fantastisk. Derfor passer dette fint som familieferie.

Eget eller leid utstyr

Når man reiser til utlandet for å fiske, kan man velge å ta med eget utstyr, men dette kan noen ganger bli litt komplisert. Det kan lett bli altfor mye bagasje. Da kan det være lurt å leie utstyr i stedet. Når man leier utstyr, kan man finne spesialtilpasset utstyr til de lokale forholdene. Det koster selvsagt litt å leie utstyr, men dersom man må betale overvekt for eget utstyr, koster jo det også penger. Fordelen med å leie, er at man kan reise lettere. Dette er spesielt praktisk dersom man har med seg familien på tur. Da blir det som regel mer enn nok bagasje, uten at man skal ta med fiskeutstyr.

Pris og planlegging

Ja, det koster en del å reise på fiskeferie til utlandet. Skal man ha en billig fiskeferie i utlandet, bør man dra til Sverige eller Finland. Skal man reise lenger, må man være forberedt på at det koster. Men dersom man først skal reise langt, bør man planlegge i god tid, slik at man har råd til å bli der et par uker. Husk også å planlegge ferien etter sesong, for fiskesesongen varierer fra land til land. Dette kan man sjekke på nettet. På nettet kan man også kontakte turarrangører og lokale foretak som tilbyr utleie av utstyr samt organiserte fisketurer. Jo mer man planlegger før man reiser, desto mindre stress blir det under selve ferien. Hvis man skal begynne å organisere alt når man kommer fram, kan det ta flere dager før man kommer i gang med selve fisket, og da går man glipp av mye tid. Legg heller planene hjemme i sofaen. Det er også mulig å forhåndsbestille utstyr og guide, slik at alt venter når man kommer fram. Prisen for en fiskereise avhenger både av destinasjon og hvor lenge man tenker å bli.