EFFA Open 2016

Blant folk som er godt over snittet opptatte av fiske har det i år gått en interessant konkurranse av stabelen, nemlig EFFA Open. Dette er kanskje ikke en konkurranse som er veldig godt kjent av de fleste, men innholdet er spennende. Her gjelder det nemlig å lage de beste fluene til fluefiske. Det er rett og slett et mesterskap i fluebinding.

Ulike kategorier og prestasjoner

I konkurransen inngår det fire ulike kategorier: Tørr Flue, Nymfe, Streamer og Realisme. Disse ulike kategoriene stiller naturlig nok ganske ulike krav til ferdighetene til deltagerne, så spennvidden er stor. Man kan besøke konkurransens egen nettside for å se hva som ble produsert. Som man ser er dette delikat og godt håndverk, og det er nok ingen tvil om at dette er fluer som de fleste sportsfiskere godt kunne tenke seg å hatt i sitt sortiment.effa

Mulig å danne seg et bilde

De tre beste kåres i hver kategori, og med fire kategorier blir det altså 12 ulike plasseringer. Flere av deltagerne går igjen i flere kategorier, og noen av dem går også igjen fra tidligere konkurranser. Det er altså mulig å danne seg et slags bilde i forkant ved å se på tidligere vinnere, så disse konkurransene tilbys noen ganger som en spesial hos ulike nettcasinoer som man kan finne mer om på lenke hos . Blant årets deltagere ble det klart at Tyskland skilte seg ut blant de øvrige.

Vinnere i de ulike kategoriene

Det var særlig den tyske veteranen Martin Weidisch som skulle komme til å peke seg ut. Han kom faktisk på pallen i samtlige konkurranser. Kategoriene Tørr Flue og Nymfe vant han faktisk også. Bak seg på pallen fikk han russeren Yunir Akhmetshin og østerrikeren Karl Flick i førstnevnte kategori, mens iren Donal Hayes og svensken Simon Urbas kom bak i Nymfe. Hayes vant kategorien streamer foran argentinske Mauricio Tanoni, mens Weidisch her måtte nøye seg med tredjeplassen. I den realistiske kategorien vant en annen tysker, Markus Kunter. Vår venn Weidisch fulgte han på andreplassen, mens Tanoni kom på tredjeplass. Av de 12 plassene som ble utdelt finner vi altså bare syv unike navn.

Å begynne selv

Hvis du er interessert i fiske kunne du kanskje tenke deg å begynne med fluebinding selv? Det er definitivt ikke lett, men det er nok veldig tilfredsstillende å klare å gjøre dette med et godt resultat. Flere steder i landet avholdes det jevnlig kurs i fluebinding, så om du går til en søkemotor for å undersøke så finner du nok fort ut om det avholdes noe i nærheten av deg eller ikke. Her kan man også lære mye om hvilken type fisk man kan forvente å få ved hjelp av ulike farger når man er ute og fisker.