De beste fluefiskestedene i Norge

Fluefiske egner seg i både elver, bekker, innsjøer og saltvann. Det finnes så mange steder å fluefiske at det vanskelig lar seg gjøre å gi en oppsummering av dem på begrenset plass, men her følger noen tips:

Renaelva i Østerdalen vil av mange regnes som en av de mer spennende elvene, for her har du et riktig fiskeliv med en rekke fiskearter du kan få på kroken, enten du fluefisker eller ikke.renelva

Hemsedal, som ligger godt plassert mellom Oslo og Bergen er et annet attraktivt alternativ. Dette er en annen destinasjon som gjerne trekkes frem for de som søker fiskelykke. Her finner du 18 fjellvann og fire elver, blant annet elva Hemslia, som er regnet som en av de beste fluefiskeelvene i Norge.

Vestlandet kan by på en rekke fine plasser for deg som er glad i fluefiske. Ta gjerne utgangspunkt i Sunnfjorden, en times tid unna Bergen, og du er i nærheten av hundrevis av innsjøer og elver, slik som Jølstra, Gloppen og Gaula, Haukedalsvatnet og Jølstravatnet.

I Suldal, litt lenger sør, finner du Vestlandets største elv, Suldalslågen. Også dette et ypperlig valg for fluefiskeren som også setter pris på vakker og variert natur og kulturlandskap.Vender du nesen lenger nord, er det utallige gode fiskeplasser å velge mellom.

Indre Troms (Bardufoss) er en destinasjon som kan være utgangspunkt for mange muligheter. Lakselva på Senja trekkes gjerne frem av hobbyfiskere, og i Finnmark har du blant annet Stabburselva, som er en favoritt hos mange fiskere. Skitt fiske!