Binde egne fiskefluer

fluefiske vefsnDe som har prøvd fluefiske allerede vet nok hvor spennende det hele kan være, og hvor fort man kan bli avhengig av denne sporten. Det er derimot utrolig mange som bare kjøper ferdig fluer i stedet for at de ar seg tiden til å lære seg kunsten helt selv. For mange er dette en utrolig stor del av dette med fluefisking, det krever derimot både tålmodighet og stødige hender for at det skal bli et godt resultat.

Hvordan lærer man seg fluebinding?

Man kan lære seg denne kunsten på mange ulike måter, enten om man går sin egen vei og kjøper inn en bok som kan vise ulike teknikker og mønster på fluer eller om man finner en guide på nettet. En annen mulighet er et kurs som blir holdt av en erfaren fisker, som kan ta tiden sin med hver enkel fisker og vise prosessen fra begynnelse til slutt. Uansett hvilken av disse metodene man velger, har man mye spennende kunnskap i vente.

De beste tipsene for fluebinding

Man kan finne ganske mange gode tips på nettet, både i fiskeforum, på online magasiner eller ande steder. Disse tipsene kan handle om alt fra hvordan man behandler eller bruker de forskjellige verktøyene som trengs. Eller tips til forskjellige bindemomenter eller hvordan man kan binde bedre og sterkere fluer.

fluefiske fluerNår det kommer til stramming er det noen tips alle bør følge, bindetråden i seg selv vil man ha tynnest mulig for at det skal bli et bra og pent resultat. En tynnere tråd er derimot svakere enn en tykk tråd, noe som gjør at man selv må oppveie hvor tynn tråden egentlig bør være. Et godt eksempel på når man må stramme litt ekstra godt er når hjorthårene skal reise seg i sammenheng med mudlerhuder. Trådholderen bør holdes rett mot tråden på fluen, tråden ryker nemlig mye lettere dersom det er en vinkel på trådholderen i forhold til tråden enn om man ikke har det.

fluebinding kule fluerEt annet godt tips når det kommer til innbinding av materiell er at man binder bunten inn med et par løse tørninger med tråden etter alle delen har blitt klipt til lik lengde. Deretter kan man trekke hårene eller fibrene bak frem til de er på riktig plass og kan til slutt stramme tråden, dette tipset fungerer spesielt bra til syntetiske fibre. Når man jobber med syntetiske fibre lønner det seg som regel at man klipper av kun den lengden man trenger, ellers kan man ende opp med ulike lengder på endene som kan bli ganske rotete etterhvert.

En opplæring som ikke tar slutt

Noe som er ganske unikt for fluebinding er at det er noe man ikke kan bli ferdig utlært på, det utvikles stadig vekk nye mønster og type fluer man kan ta i bruk. Dette gjør at til og med de flinkeste innen faget aldri vil kunne alt, selvfølgelig blir det enklere med nye mønster når man har gjort dette over lang tid, men det vil alltid være noe nytt man kan lære seg.